Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116980-120186

Vårdbiträde

Skarpnäcks folkhögskola erbjuder denna kurs som ger dig kunskaper i både svenska och vård- och omsorg så att du kan söka jobb som vårdbiträde i t ex äldreboende, hemtjänsten, personlig assistent eller som stöd till personer med funktionsnedsättning.

Kursen är på heltid, måndag till fredag mellan kl. 9 – 15. Vi har höga krav på närvaro så det är viktigt att du kan vara med hela dagen. Ibland kommer du att ha praktik på en arbetsplats, då kan det bli andra tider på dagen. 

Efter genomgången godkänd kurs får du ett kursintyg (inte betyg), du kan visa upp på arbetsplatsen du söker jobb på. Om läraren bedömer att dina språkkunskaper är tillräckliga, finns det möjlighet att göra det nationella sfi-provet, kurs D.

Lektionerna leds av lärare som har stor erfarenhet av vård och kan hjälpa dig att lära dig yrket som vårdbiträde. Vi jobbar med ett positivt och roligt sätt att lära sig vård och svenska. Det är viktigt att lära sig om kroppens hälsa och vad man kan göra för att själv må bra. I utbildningen jobbar vi också med musik, teater  och dans. Det är en metod du sedan kan använda i ditt yrke som vårdbiträde med de du hjälper i vården och omsorgen. Varje vecka ingår det fysisk aktivitet i kursen då vi tillsammans tränar våra kroppar med rörelse, eftersom det är ett av de bästa sätten att hålla sig frisk.

Du kommer att lära dig vårdkunskap och om hur kroppen fungerar, anatomi, medicin, psykologi, vanliga sjukdomar och olika symtom, friskvård, åldrande och demens med mera. 

Utbildningen är gratis, men vi har en materialavgift på 1050 kr. Denna avgift är kostnaden för bland annat böcker och studiebesök. Du behöver inte köpa några böcker själv. Endast resor med SL kan tillkomma.  Antal platser: 15.

För mer information och ansökan, klicka på länken https://skarpnacksfolkhogskola.se/ansokan/ansok-till-vardbitrade-med-sfi-d/