Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116979-120187

Musik och drama som verktyg och metod i socialpedagogiskt arbete på deltid och distans

Påbyggnadsutbildningen ”Musik och drama som verktyg och metod i socialpedagogiskt arbete”, anordnas i samarbete mellan Kulturama och Tollare Folkhögskola. Utbildningen ges på deltid och delvis distans och passar dig som vill utveckla eller fördjupa dina kunskaper och metoder inom de estetiska uttrycken musik och drama för att använda dessa i socialpedagogiskt arbete.

Utbildningen genomförs i samarbete mellan Tollare folkhögskola och Kulturama. De fysiska träffarna är förlagda på Tollare folkhögskola som ligger i Saltsjö-Boo. Hitta till Tollare folkhögskola.

Sista ansökningsdag: 13 maj, anmälan görs via länken som går till Tollare folkhögskola

Vår undervisning

I utbildningen ingår teoretiska kurser som ger dig kunskaper inom psykologi, förändringsprocesser samt samspelet mellan individ och samhälle. Du får dessutom en viss inblick i behandlingsmetoder och konstnärliga terapier. Utöver det ingår det även att arbeta praktiskt för att utveckla metoder för de estetiska uttrycken musik och drama för att kunna använda dessa i socialt arbete.

Till din hjälp kommer du ha ett flertal lärare som alla har en gedigen bakgrund och kompetens inom socialt arbete, pedagogik, konstnärliga uttryck och estetiska läroprocesser.

Utbildningens upplägg

Utbildningen bedrivs på distans och på halvfart med obligatoriska träffar i form av föreläsningar, diskussioner, gruppövningar och redovisningar på Tollare folkhögskola. Däremellan arbetar du individuellt och i grupp med uppgifter som lämnas in digitalt via Googles verktyg Classroom. För att kunna delta i undervisningen behöver du tillgång till en dator eller surfplatta samt internetuppkoppling.

Samverkan

Samarbetet mellan Tollare folkhögskola och Kulturama möjliggör att verksamheternas respektive kompetensområde sammanlänkas. Musik och drama kan, oavsett var i livet man befinner sig, främja livskvalitet och hälsa genom att skapa vitalitet som stärker känslomässig utveckling och social kommunikation. Upplägget på utbildningen vilar på praktisk, metodisk och teoretisk vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Förkunskaper och behörighet

Det år du ansöker till, ska du fylla eller ha fyllt 23 år. Du ska ha genomgången eftergymnasial utbildning på minst ett år inom socialt arbete och/eller en eftergymnasial utbildning inom musik och teater. Du ska ha några års arbetslivserfarenhet, gärna inom socialt arbete eller fritidsverksamhet. Om du inte har gymnasiekompetens finns möjlighet att söka på fri kvot utifrån reell kompetens. Läs vidare här. Om du har haft eget beroende alternativt kriminell bakgrund så kommer detta behöva ligga minst tre år tillbaka i tiden. Treårsgränsen gäller från och med eventuellt utskrivningsdatum från frivården.

Utbildningen är CSN-berättigad, läs mer på CNS

Kontaktpersoner

Anna Stenarv, studierektor anna.stenarv@tollare.org

Fredrik Engström, rektor Kulturama Gymnasium fredrik.engstrom@kulturama.se