Hoppa till huvudinnehåll

Nätverksträff

I samband med den nordiska konferensen 10 maj arrangeras en nätverksträff för befintliga medlemmar.

 

SKR webbinar Tema fysisk aktivitet

SKR arrangerar webbinar Tema fysisk aktivitet

Webbinariet syftar till att ge goda exempel och erfarenhetsutbyte kring primärvårdsnivåns arbete för psykisk hälsa genom fysisk aktivitet. Det ges också möjlighet till frågor och dialog. Seminariet genomförs via Zoom, spelas in och kommer att vara tillgängligt att se i efterhand.

På programmet bland annat Dans för hälsa – forskning och praktik med Anna Duberg, Med. Dr., Leg. Fysioterapeut, Universitetssjukvårdens Forskningscentrum och Psykiatri Barn och Unga Vuxna, Region Örebro Län.

Dance for Health – konferens

2022-05-20 till 2022-05-21
Konferens på Dansens Hus och Balettakademien Stockholm 20-21 maj 2022

Vi vill tipsa om denna konferens med två dagars inspirationspass och verktyg för att utveckla lokalt stödd dans för social, fysisk och mental hälsa.

Nätverksträff Dansa utan krav 4 november

Varmt välkommen till en nätverksträff om metoden Dansa utan krav. 

Nu bjuds dansinstruktörer, kulturskolor, elevhälsan, rehabiliteringsverksamheter, ungdomsmottagningar och andra berörda in till ett nytt tillfälle att få dela med sig av sina erfarenheter och att hitta nya kontakter. Det blir tid för samtal i smågrupper om hur det har gått, att höra hur andra har gjort och att få återkoppla om vad som varit hinder resp. framkomliga vägar. Anna Duberg som har grundat metoden kommer och inspirerar oss.

10 nov: Dansworkshop: WiseMotion Movement

Klicka på rubriken för att läsa mer.

Dans- och cirkushögskolan står som värd för intensivkursen WiseMotion Movement, Meditation & Neuroscience som är öppet för alla intresserade. 

Dr. Hanna Poikonen, skapare av WiseMotion-metoden, håller i tre workshoppar:

13.00-14.30 WORKSHOP 1: Embodied Cognitive Education (enhancing learning through movement)

14.30-15.45 WORKSHOP 2: Creativity and the Brain (alleviating low moods)