Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 116895-120158

Grundkurs i Dans- och rörelseterapi (DMT) 15 hp

Dans- och rörelseterapi (DMT) är en form av psykoterapeutisk behandling som används som konstnärlig terapiform inom vård och rehabilitering. Karlstads universitet ger grundkurs och påbyggnadskurs. 

Grundkurs i Dans- och rörelseterapi (DMT) 15 hp 

Den här grundkursen ger en övergripande orientering i dans och rörelse som terapeutiska verktyg. Genom att varva teorigenomgångar och praktiska övningar utvecklar du en grundläggande förståelse för dans-och rörelseterapi som behandlingsmetod. Kursen ges på distans och innehåller åtta närträffar på Karlstads universitet.

Påbyggnadskurs i Dans- och rörelseterapi (DMT) 30 hp 

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar i privat eller i offentlig vård, friskvård eller behandling. Du har redan en grundutbildning samt dessutom psykoterapeutisk kompetens motsvarande minst grundläggande utbildning i psykoterapi. Du ska även ha läst Dansterapins grunder eller Grundkurs i Dans- och rörelseterapi, DMT, 15 hp och en rekommendation är att du som söker har praktisk erfarenhet av dans och rörelse. Kursen ges på distans och innehåller sex närträffar som vardera löper över ett helt veckoslut (fredag-söndag).