Hoppa till huvudinnehåll

Dans för Parkinson på distans

Händer som håller varandra

Distanskurs för att träna personer med Parkinson sjukdom.

Under jullovet arrangerar Balettakademien en distanskurs med subventionerad kursavgift med stöd av Region Stockholm. Inga förkunskaper krävs. Kursen hålls av Åsa Åström och Ulrika Liljedahl. 

 

Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom.

Metoden är utvecklad i USA av Mark Morris dancegroup, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser av utbildade Dance for PD pedagoger.

Vad är Dans för Parkinson? Forskning visar att dans har mycket positiva effekter för personer Parkinsons sjukdom, och andra neurologiska diagnoser som tex stroke och MS. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.

I dansen arbetar vi med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Alla ska känna dig välkommen i dansens värld. Vi använder olika musik och dansstilar, vi leker med rytm och puls, det estetiska uttrycket och känner oss vackra och starka. Med dans tränar vi balans, rytm, dynamik, koordination, styrka och kondition. Hos oss är du dansare!

Upplägg: Vi sitter på stolar och värmer upp kroppen med mjuka rörelser. Sedan står vi vid balettstången, och går och dansar över golvet, alla övningar går att göra sittande och du dansar utifrån din dagsform. Vi övar även koreografi och förflyttning, med mycket takt och glädje. Vi avslutar sittande med nedvarvning. I dansen får man röra sig hur man vill, vi skapar en tillåtande stämning, med glädje till rörelse. Vi använder härlig musik och uttrycker oss med dans, och träffar nya vänner!

Start 21 december - 25 januari 2023.

Läs mer och anmäl på Balettakademiens webbplats.

Foto: Balettakademien

Balettakademien ger distanskursen Dans för Parkinson